Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Tavuklu Kağıt Kebabı Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 13 Mayıs 2020 Çarşamba günü yayınlanan 523. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Tavuklu Kağıt Kebabı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Tavuklu Kağıt Kebabı Tarifi
Gelinim Mutfakta - Tavuklu Kağıt Kebabı Tarifi

TAVUKLU KAĞIT KEBABI / 50 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

6 adet kemiksiz tavuk kalça

1 su bardağı bezelye

1 adet kabak – küp doğranmış

1 adet orta boy patlıcan

2 adet orta boy patates

10 – 15 adet arpacık soğan

4 diş sarımsak

10 adet siyah zeytin

Sosu için Malzemeler

3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı az tuzlu soya sosu

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 avuç ceviz – iri dövülmüş

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

2 çay kaşığı Kuru kekik

YAPILIŞI:

Salçalar, zeytinyağı, soya sos, iri dövülmüş ceviz, tuz, karabiber ve kekiği bir kasede karıştırın.

Hazırladığınız sosu tavuklara ilave edin ve iyice karıştırın. 

Kabak ve patlıcanı iri küp, patatesi daha küçük küpler olacak şekilde kesin, sarımsakların üzerine vurun, arpacık soğanları soyun ve tavuklarınızın olduğu kaseye ilave edin.

Bütün sebzeleri ve tavukları iyice harmanlayın.

Hazırladığınız karışımı 4 eşit parçaya bölün ve yağlı kağıtlara paylaştırın.

Üzerini kapatacak şekilde kenarlarından kıvırarak şeker paketi gibi hazırlayın.

190 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.