Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Tavada Ballı Kadayıf Böreği Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 8 Mart 2019 Cuma günü yayınlanan 255. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Tavada Ballı Kadayıf Böreği" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Tavada Ballı Kadayıf Böreği Tarifi
Gelinim Mutfakta - Tavada Ballı Kadayıf Böreği Tarifi

TAVADA BALLI KADAYIF BÖREĞİ

300 gr. Taze Kadayıf

2 büyük boğum Dil Peyniri

2 adet Yumurta

1 çorba kaşığı Yoğurt

Çeyrek su bardağı Süt

Çeyrek su bardağı Zeytinyağı

1 çay kaşığı Tuz

ÜZERİ İÇİN

Yarım bardak bal

Yarım bardak pekmez

1 çay kaşığı vanilin

Yapılışı:

1 çorba kaşığı yoğurdu, 2 adet yumurtayı, 1/3 su bardağı zeytinyağını, 1/3 su bardağı sütü ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyin. Bu karışımı iyice çırpın veya çalkalayın. 

Tavanızı bir miktar zeytinyağı ile yağladıktan sonra orta ateşte ısıtın.

300 gram kadayıfın yarısını tavaya yerleştirin.

Yumurtalı karışımın yarısını dökün ve 2 büyük parça dil peynirini uzun parçalara ayırarak kadayıfların üzerine koyun.

Üzerine kadayıfın kalan yarısını ekledikten sonra, kalan karışımı da dökün.

Alt taraf çıtır çıtır olunca tavanın kapağını kapayın.

Kapağı elinizle sıkı sıkı tutup tavayı 180 derece çevirerek böreği kapağa alın.

Kadayıfınız, pişmiş tarafı üstte olacak şekilde çıkacaktır.

Sonra kaydırarak, pişmemiş yeri altta kalacak şekilde tavaya alın. Böylece böreği ters yüz etmiş olursunuz. Bu şekilde de 4-5 dakika pişirince nefis böreğiniz hazır.

Yarımşar bardak bal ve pekmezi, yarım vanilya çekirdekleri veya 1 çay kaşığı vanilin ile küçük bir sos tenceresinde karışana kadar ılıtın.