Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Tahinli Tavuk Sarma Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 24 Nisan 2019 Çarşamba günü yayınlanan 288. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Tahinli Tavuk Sarma" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Tahinli Tavuk Sarma Tarifi
Gelinim Mutfakta - Tahinli Tavuk Sarma Tarifi

TAHİNLİ TAVUK SARMA

8 adet inceltilmiş tavuk göğüs eti

8 dilim pastırma

16 dilim kaşar peyniri

1 tatlı kaşığı kekik,

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)

1 kahve fincanı file antepfıstığı

1 kahve fincanı ayçekirdeği içi

Sos için:

1 çay bardağı tahin

1 tatlı kaşığı hardal

1 adet limon

Yapılışı:

SOS için tahin, hardal ve limon suyunu iyice çırpıp kenara alın.

Tavuk etini tuz, karabiber ve kekik ile harmanlayıp 15 dakika dinlendirin.

Bir parça tavuk etini düz bir zemine yayın.

Üzerine 1 dilim pastırma ve 1 dilim kaşar peyniri koyun.

Tavukların kenarlarına çırpılmış yumurta akı sürüp, rulo şeklinde sarın.

Açılmaması için ip ile bağlayıp fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.

Antepfıstığı ve ayçekirdeği serpin.

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarana dek pişirin.

Sıcak tavuk sarmaların üzerlerine 1'er çorba kaşığı sos gezdirip servis yapın.