Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Susamlı Tavuk Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 2 Ağustos 2018 Perşembe günü yayınlanan 104. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Susamlı Tavuk" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Susamlı Tavuk Tarifi
Gelinim Mutfakta - Susamlı Tavuk Tarifi

SUSAMLI TAVUK

Marine etmek için Malzemeler

500 gr. Tavuk göğüs – jülyen doğranmış

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 dal kekik

1 diş sarımsak – ezilmiş

Sos için Malzemeler

yarım su bardağı et suyu

yarım su bardağı su

1.5 yemek kaşığı mısır nişastası

3 yemek kaşığı soya sosu

Diğer Malzemeler

2 adet orta boy soğan – iri küp doğranmış

Yarım sarı dolmalık biber – iri küp doğranmış

2 adet dolmalık biber – iri küp doğranmış

1 tatlı kaşığı Tuz

2 çay kaşığı Karabiber

3 yemek kaşığı susam

Yapılışı:

Tavukları jülyen doğrayın ve marinasyon için olan tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp tavukları ekleyin kenara alın.

Ayrı bir kapta soya sosu, et suyu, su ve mısır nişastasını iyice çırpın.

Wok tavaya tavukları koyup iyice mühürleyin baharatlandırın ve kenara alın.

Aynı tavaya zeytinyağı koyup soğanlar ekleyin ve yumuşayıncaya kadar soteleyin, kenara aldığınız tavukları sebzelere ekleyin karıştırın, soya soslu karışımı üzerine dökün ve sos hafif kalınlaşıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 10 dakika pişmesi gerekiyor…

Ayrı bir tavada susamları orta ateşte kavurun ve tavukların üzerine serpin...