Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Sucuklu Kuru Fasulye ve Pirinç Pilavı Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 12 Temmuz 2018 Perşembe günü yayınlanan 89. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Sucuklu Kuru Fasulye ve Pirinç Pilavı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Sucuklu Kuru Fasulye ve Pirinç Pilavı Tarifi
Gelinim Mutfakta - Sucuklu Kuru Fasulye ve Pirinç Pilavı Tarifi

SUCUKLU KURU FASULYE

2 bardak kuru fasulye

200 gr sucuk

1 kaşık biber salçası

2 kaşık domates salçası

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 soğan

1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Düdüklü tencere içerisine sucukları doğrayıp atıyorsunuz ve biraz kavuruyorsunuz… Yağı ekleyip doğradığınız soğanı ekliyorsunuz…Soğanlar pişince salçaları ekliyoruz, biraz karıştırın. Fasulyeleri de ekleyip karıştırıp üzerine 4 bardak su koyun… Tuzu ekleyin… Düdüklünün kapağını kapatın… Düdüklü kaynadıktan sonra 30-35 dakika pişiriyoruz.

PİRİNÇ PİLAVI

3 çorba kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı pirinç

1 buçuk su bardağı su

3 çay kaşığı tuz 

1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Pirinçleri sıcak suda  bekletin. Tencerede eritmiş olduğunuz tereyağının içerisine zeytinyağını ekleyip karıştırın. (Tereyağını biraz yakarsanız daha lezzetli bir pilav elde etmiş olursunuz.) Önceden ıslatmış olduğunuz pirinçleri süzerek tencereye koyun. Yağ ile pirinçleri biraz kavurduktan sonra suyunu ilave edin. Tuzu ekleyin. Son kez karıştırdıktan sonra kapağı kapatın. Su kaynayana kadar yüksek ateşte, sonrasında kısık ateşe getirin ve suyun çekmesini bekleyin. Suyu çekildikten sonra demlemeye bırakın.