SEBZELİ SAMOSA BÖREĞİ / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER:
- 2 adet yufka
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- Yarım soğan
- 1 bardak haşlanmış bezelye
- Bir tutam tane kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı toz kişniş
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz,
- Bir tutam tuz
- Bir tutam köri
Sosu için;
- 1 bardak yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Bir tutam ince kıyımış dereotu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
YAPILIŞI:
Soğanı yemeklik doğrayıp, zeytinyağı ile birlikte tencereye alın.
Soğan şeffaflaşıp, kokusu çıkınca, rendelediğiniz havuç ve patatesi ekleyip kavurun.
Sebzeler pişince baharatları tuzu ekleyin.
2-3 dakika pişirin, maydanozu ve bezelyeyi ekleyip altını söndürün.
Yufkaları 3 parmak kalınlığında uzunlamasına kesin.
İç harcı koyarak muska şeklinde sarın.
Su ile yapıştırın.
Kızgın yağda kızartın.
Bir kapta sosunu hazırlayın.