Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Sebzeli Mantar Sote Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 22 Ekim 2018 Pazartesi günü yayınlanan 156. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Sebzeli Mantar Sote" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Sebzeli Mantar Sote Tarifi
Gelinim Mutfakta - Sebzeli Mantar Sote Tarifi

SEBZELİ MANTAR SOTE

1 paket kültür mantarı (400 gr paket)

2 adet orta boy domates

1 adet orta boy beyaz soğan

1 adet iri kapya biber

2 diş sarımsak

2 çay kaşığı tuz

3 yemek kaşığı zeytinyağı

7-8 dal dereotu

Yapılışı:

Soğanı küçük küçük yemeklik doğrayın. Kapya biberi boyuna 2 parçaya bölün çekirdeklerini temizleyin ve ince ince kıyın. Domatesleri küp küp doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın. En son mantarları sudan geçirin ve silerek büyüklüklerine göre 2-4 parçaya bölün.

Zeytinyağı ve soğanı tavaya alıp biraz tuz ekleyin ve soğanlar şeffaflaşıncaya kadar soteleyin.

Biberi de ilave ederek 1-2 dakika biberler yumuşayıncaya kadar soteleyin.

Mantarı ilave edin ve suyunu salıp hafifçe çekinceye kadar soteleyin.

Sarımsak, domates ve bir miktar daha tuz ilave ederek domatesler pişinceye kadar orta ateşte pişirin.

Kıyılmış dereotu ile servis edin…