Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Şam Tatlısı Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 2 Ekim 2020 Cuma günü yayınlanan 545. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Şam Tatlısı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Şam Tatlısı Tarifi
Gelinim Mutfakta - Şam Tatlısı Tarifi

ŞAM TATLISI / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi. 

3 su bardağı irmik

1 yumurta

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı ayçiçeği yağı

Yarım su bardağı toz şeker

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Yarım su bardağı kabukları soyulmuş yer fıstığı

Şerbeti için

2.5 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

Yarım limonun suyu

YAPILIŞI:

Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri 2-3 dakika çırpın.

Ayçiçeği yağı ve yoğurdu ekleyip 2-3 dakika daha çırpın.

Son olarak irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip fazla çırpmadan karıştırın.

24 cm’lik fırın kabını margarin ile yağlayın.

Hazırladığınız harcı kalıba aktarıp kaşığın tersi ile düzleştirin.

Üzerini yer fıstıkları ile süsleyin.

Fırını 180 dereceye ayarlayın.

Soğuk fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Şerbeti için su ile şekeri 10 dakika kısık ateşte kaynatın.

Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyip 1 dakika daha kaynatın.

Ilınması için bekletin.

Tatlı fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin.

Üzerine ılık şerbeti gezdirin.