Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Peravu Mantısı Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 24 Kasım 2020 Salı günü yayınlanan 582. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Peravu Mantısı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Peravu Mantısı Tarifi
Gelinim Mutfakta - Peravu Mantısı Tarifi

PERAVU MANTISI

MALZEMELER

Hamur için;

  • 2 bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çaybardağı su
  • Bir tutam tuz

İç malzeme için;

  • 100 gr. çökelek
  • 1 adet soğan
  • Toz kırmızı biber
  • Bir tutam kuru nane
  • 5-6 dal maydanoz

Kaynatmak için;

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • bir tutam pulbiber
  • Bir tutamTuz

YAPILIŞI:

Hamur için olan tüm malzemeler iyice özleşene kadar yoğurulur.

Hamurlar 3 bezeye ayrılıp bezeler tek tek mantı hamuru kalınlığında açılır.

Açılan hamurlar önce şeritlere ardından şeritler karelere kesilir ve içlerine çöklekli iç harçtan konulup,üçgen kapatılır.

Tüm hamurlarımızı kapattıktan sonra bir tencereye tereyağımız konulup eritilir.

Eriyen yağa salçalar eklenip kavrulur.

Ardından mantılarımızın miktarına göre 4bardak su eklenir ve salçalı su kaynatılır.

Kaynayan mantı suyumuzun içerisine mantılarımız salınır ve pişrilir.