Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Pazılı Mısır Ekmeği Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 1 Ocak 2019 Salı günü yayınlanan 207. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Pazılı Mısır Ekmeği" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Pazılı Mısır Ekmeği Tarifi
Gelinim Mutfakta - Pazılı Mısır Ekmeği Tarifi

PAZILI MISIR EKMEĞİ

2 yemek kaşığı zeytinyağı

250 gr. pazı

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

3 adet yumurta

1 su bardağı süt

çeyrek su bardağı sıvıyağ

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

2 su bardağı mısır unu

1 su bardağı un

1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir

Üzeri için Malzemeler

1 su bardağı taze kaşar – rende

1 tatlı kaşığı Çörekotu

Yapılışı:

Pazılarınızın saplarını ayıklayın ve temizleyin. İnce ince doğrayın. Bir tavaya zeytinyağı koyup ısıtın. Pazıları ilave edip kavurun. Tuz ve karabiber ilave edip tatlandırın. Kavurduğunuz pazıları kenara alıp soğutun.Derin bir kapta yumurta ve tuzu çırpın. Süt, sıvıyağ ve şekeri ekleyin çırpmaya devam edin. mısır unu, un ve kabartma tozunu ilave edip bir spatula ile karıştırın. Beyaz peynir ile kavurduğunuz pazıları ekleyip iyice karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına koyup 10 dakika dışarda dinlendirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika pişirin. Fırından çıkarın rende taze kaşar peyniri ve çörekotu serpin, 20 dakika daha pişirin.