PATLICAN KISTIRMA / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER
- 3 adet patlıcan
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
İç Harcı İçin;
- 100 gr. beyaz peynir
- 100 gr. kaşar peynir
- 1 adet yumurta
- 1/4 bağ maydanoz
- Bir tutam karabiber
- Bir tutam pul biber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
YAPILIŞI:
Patlıcanlar alacalı soyulup tuzlu suda bekletin.
İyice kurutun.
Soyulmuş patlıcanları ikiye bölüp 3 cm aralıklarla dilimlenir.
İç harcı için;
Beyaz peyniri be kaşar peyniri rendeleyin.
Yumurta , maydanoz, tuz, karabiber, pul biber karışırtırın.
Minik köfteler yapın.
Patlıcan dilimlerinin arasına mini köfteler yerleştirin.
2 yumurta ve unu iyice çırpın.
Arasına peynir yerleştirilen patlıcanları, hazırladığınız karışıma batırarak, önceden ısıttığınız yağda kızartın.
--------------------------
SÜRPRİZ YEMEK: Marul Cacığı
Malzemeler:
- 1/4 marul
- 1 diş sarımsak
- Bir tutamTuz
- 125 gr. yoğurt
- 125 gr. süzme yoğurt
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4-5 dal taze nane
- Bir tutam kuru nane
- 1 bardak su
Yapılışı:
- Marulu iyice yıkayıp, süzün.
- Yaprakları enine ikiye bölüp, orta irilikte doğrayın.
- Sarımsağı tuzla beraber ezin.
- Yoğurt ile ezilen sarımsağı derin bir kase de çırpın.
- Doğranmış marulları ve ince kıyılmış naneyi ve zeytinyağını da ekleyip, karıştırın.
- Suyu yavaş yavaş ilave edip, kıvamını ayarlayarak karıştırın.
- Marul cacığınızın üzerine kuru nane sepiştirin.