Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Patlıcan Kıstırma Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 28 Ekim 2020 Çarşamba günü yayınlanan 563. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Patlıcan Kıstırma" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Patlıcan Kıstırma Tarifi
Gelinim Mutfakta - Patlıcan Kıstırma Tarifi

PATLICAN KISTIRMA / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi. 

MALZEMELER

- 3 adet patlıcan
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un

İç Harcı İçin;

- 100 gr. beyaz peynir
- 100 gr. kaşar peynir
- 1 adet yumurta
- 1/4 bağ maydanoz
- Bir tutam karabiber
- Bir tutam pul biber

Kızartmak için;

- Sıvı yağ

YAPILIŞI:

Patlıcanlar alacalı soyulup tuzlu suda bekletin.

İyice kurutun.

Soyulmuş patlıcanları ikiye bölüp 3 cm aralıklarla dilimlenir.

İç harcı için;

Beyaz peyniri be kaşar peyniri rendeleyin.

Yumurta , maydanoz, tuz, karabiber, pul biber karışırtırın.

Minik köfteler yapın.

Patlıcan dilimlerinin arasına mini köfteler yerleştirin.

2 yumurta ve unu iyice çırpın.

Arasına peynir yerleştirilen patlıcanları, hazırladığınız karışıma batırarak, önceden ısıttığınız yağda kızartın.

--------------------------

SÜRPRİZ YEMEK: Marul Cacığı

Malzemeler:

  • 1/4 marul
  • 1 diş sarımsak
  • Bir tutamTuz
  • 125 gr. yoğurt
  • 125 gr. süzme yoğurt
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 dal taze nane
  • Bir tutam kuru nane
  • 1 bardak su

Yapılışı:

  • Marulu iyice yıkayıp, süzün.
  • Yaprakları enine ikiye bölüp, orta irilikte doğrayın.
  • Sarımsağı tuzla beraber ezin.
  • Yoğurt ile ezilen sarımsağı derin bir kase de çırpın.
  • Doğranmış marulları ve ince kıyılmış naneyi ve zeytinyağını da ekleyip, karıştırın.
  • Suyu yavaş yavaş ilave edip, kıvamını ayarlayarak karıştırın.
  • Marul cacığınızın üzerine kuru nane sepiştirin.