Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Kuru Patlıcan Kavurması Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 30 Mayıs 2018 Çarşamba günü yayınlanan 58. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kuru Patlıcan Kavurması" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Kuru Patlıcan Kavurması Tarifi
Gelinim Mutfakta - Kuru Patlıcan Kavurması Tarifi

KURU PATLICAN KAVURMASI

9 adet iri patlıcan kurusu (haşlanmış)

1 adet orta boy soğan

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

4 yemek kaşığı zeytinyağı

2 çay kaşığı tuz

1 çay karabiber

Üzeri için;

Sarımsaklı yoğurt

Sos İçin:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı pul biber

YAPILIŞI:

1. Patlıcan kurularını kaynar su dolu bir tencereye alın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.

2. Haşlanan patlıcanları süzün, sudan geçirin ve süzülmeye bırakın. Süzülen patlıcanları parmak kalınlığında doğrayın.

3. Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı ince ince kıyın.

4. Soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin, salçayı ekleyin ve 1 dakika daha kavurun.

5. Doğradığınız patlıcanları tavaya ilave edin. Sarımsağı, tuzu ve karabiberi ekleyerek 5-6 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.

6. Sarımsaklı yoğurt ve pul biber ile kızdırdığınız yağı dökerek servis yapın.