MUZLU ALMAN PASTASI / 50 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 3 çay bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Arası için;
- 1 çorba kaşığı kayısı marmelatı
- 1 çorba kaşığı sıcak su
- 1 adet dilimlenmiş iri muz
YAPILIŞI:
İlk olarak keki hazırlamalıyız. Bu nedenle derince bir kapta 2 adet yumurta ile 1,5 çay bardağı şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
Daha sonra kalan malzemeleri yani süt, un, sıvı yağ, kabartma tozunu ekleyerek kekin hamurunu oluşturun.
Hamuru yağlamış olduğunuz tepsiye ya da kalıba dökün.
Keki 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın ve bu arada kremasını hazırlayın.
Krema için yukarıda belirtilen malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Krema hazır olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölün.
Kayısı marmelatı ve sıcak suyu karıştırın.
Her iki parçaya eşit şekilde sürün.
Keklerin arasına tüm kremayı dökün ve eşit olarak yayın.
Kenarlardan yarım santim boşluk bırakın.
Üzerine muzları dizip üst katını kapatın.
Pudra şekeri serperek servis edin.