MERCİMEK EKMEĞİ
1,5 BARDAK KIRMIZI MERCİMEK
1 SU BARDAĞI YOĞURT
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1,5 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
1 BARDAK LOR PEYNİRİ
1 TUTAM DEREOTU
2 TATLI KAŞIĞI ÇÖREK OTU
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
YAPILIŞI:
TÜM MALZEMELERİ RONDANDAN GEÇİRİP KARIŞTIN… SADECE MERCİMEKLERİDE RONDADAN GEÇİRİP DİĞER TÜM MALZEMEYİ ELLE KARIŞTIRMAKTA MÜMKÜN… 180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA BİR KEK KALIBI İLE PİŞİRİLİR VE SOĞUDUKTAN SONRA DİLİMLENEREK SERVİS EDİLİR.