Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Limonlu Lokum Tatlısı Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 3 Ağustos 2018 Cuma günü yayınlanan 105. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Limonlu Lokum Tatlısı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Limonlu Lokum Tatlısı Tarifi
Gelinim Mutfakta - Limonlu Lokum Tatlısı Tarifi

LİMONLU LOKUM TATLISI

1 avuç fındık

1 paket yulaflı bisküvi

1 avuç bebe bisküvisi

½ paket kedi dili

5 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için malzeme;

1 su bardağı taze sıkılmış limon suyu

3 su bardağı su

4 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı bal

2 adet rendelenmiş limon kabuğu

4 yemek kaşığı buğday nişastası

1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Bisküvilerin tamamını parçalayıcıya koyup kum kıvamına gelene kadar iyice çekin. Ardından tereyağını ekleyip iyice karıştırın. Bisküvili karışımı servis kaplarınızın tabanına koyup bastırın ve kenara alın.

Limonlu lokum için;

Bir kaba limonların suyunu sıkın. Üzerine 3 su bardağı su ekleyin ve 4 su bardağı limonlu su elde edin. Limonlu karışımı tencereye alıp, üzerine toz şeker, bal, rendelenmiş limon kabuğu ve buğday nişastasını ilave edin. kıvam alana dek sürekli karıştırarak pişirin.

Limonlu lokumu bisküvi tabanının üzerine döküp, buzdolabında iyice soğuduktan sonra servis edin.