Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Lahana Böreği Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 26 Kasım 2020 Perşembe günü yayınlanan 584. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Lahana Böreği" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Lahana Böreği Tarifi
Gelinim Mutfakta - Lahana Böreği Tarifi

LAHANA BÖREĞİ / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

Malzemeler

  • 1/2 dolmalık lahana

İçi için;

  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • 150 gr. Kıyma
  • 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • bir tutam kişniş
  • Bir tutam nane
  • Bir tutam toz biber
  • Bir tutam pul biber

Üzeri için;

  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağı
  • Bir tutam toz biber
  • Bir tutam tuz
  • 150 gr. Kaşar peyniri

YAPILIŞI:

Tencereye tereyağı ve birkaç damla zeytinyağı koyun.

Soğan, havuç ve kapya biberi sırasıyla ekleyip soteleyin.

Kıymayı kavurduktan sonra patatesı ekleyin.

Daha sonra salçaları ekleyin..

Baharatlandırıp 5 dakika pişirin.

Fırın kabını alın ve kalan zeytinyağı ile yağlayın.

Haşladığınız lahanaların damarlarını alın bir kat lahana üzerine bir kat kıyma şeklinde bitene kadar döşeyin.

En üstte lahana katmanı kalacak şekilde ayarlayın.

Üzerine sosunu hazırlayıp dökün.

180 dereceye ısıttığınız fırında 15 dakika pişin.Rendelediğiniz taze kaşar peyniri de ekleyip,5 dakika daha fırınlayın.