Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Kremalı Patatesli Köfte Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 14 Mayıs 2020 Perşembe günü yayınlanan 524. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kremalı Patatesli Köfte" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Kremalı Patatesli Köfte Tarifi
Gelinim Mutfakta - Kremalı Patatesli Köfte Tarifi

KREMALI PATATESLİ KÖFTE / 50 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

Köfte için Malzemeler

250 gr. kıyma

çeyrek su bardağı ekmek kırıntısı – panko

1 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

1 çay kaşığı Kuru kekik

Harcı için Malzemeler

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan – piyazlık doğranmış

2 diş sarımsak

10 adet mantar – ince dilimlenmiş

1 adet patates

1,5 su bardağı krema(300 ml)

Üzeri için Malzemeler

Kaşar peyniri – rende

Köfte için;

Bir karıştırma kabında kıyma, ekmek kırıntısı, tuz, karabiber ve kuru kekiği yoğurun.

Yoğurduğunuz köfte harcını iki yağlı kağıt arasında ince olacak şekilde açın.

Hazırladığınız köfte harcını önce boyuna doğru şeritler sonra enine doğru dikdörtgen şeritler olacak şekilde kesin.

Tavanızı ocakta ısıtın ve köftelerinizi arkalı önlü pişirin.

Harcı için;

Patatesleri yuvarlak olacak şekilde isterseniz mandolin yardımıyla ince ince dilimleyin.

Tavanızı ocağa alın ve zeytinyağı ekleyip ısıtın.

Jülyen doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif kavurun.

Ardından ince doğradığınız sarımsakları ve ince doğradığınız mantarları ekleyip pişirin.

Mantarlar sularını çekince bir tabağa alın ve bekletin.

Birleştirmek için;

Yuvarlak cam fırın kabınızın taban kısmına hafif krema gezdirin.

Ardından patates, mantarlı harç ve köftelerinizi yerleştirin.

Bu şekilde bütün malzemeyi hazırlayın, en üste patatesin gelmesine dikkat edin.

En üstüne kremayı gezdirin.

Fırın kabınızın üzerini yemeğe değmeyecek şekilde alüminyum folyoyla kapatın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Pişme süreniz dolunca folyoyu kaldırın ve kaşar peyniri serpiştirip peynirler eriyene kadar 15 dakika daha pişirin.

Kaşar peynirleriniz eriyince fırından çıkarın ve sıcak servis edin.