Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Köz Patlıcanlı Sarma Köfte Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 21 Şubat 2019 Perşembe günü yayınlanan 244. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Köz Patlıcanlı Sarma Köfte" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Köz Patlıcanlı Sarma Köfte Tarifi
Gelinim Mutfakta - Köz Patlıcanlı Sarma Köfte Tarifi

KÖZ PATLICANLI SARMA KÖFTE

500 gr. dana kıyma

1 adet orta boy soğan – rende

1 yumurta

1 su bardağı ekmek kırıntısı

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

2 çay kaşığı Kimyon

1 çay kaşığı Yenibahar

İçi için Malzemeler

2 adet bostan patlıcanı – közlenmiş

Beşamel Sos için Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

1 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Beyaz biber

1 çay kaşığı Muskat

Üzeri için Malzemeler

Kaşar peyniri

Yapılışı:

Köfte için olan tüm malzemeleri bir kapta iyice yoğurun. Ardından iki yağlı kağıt arasına alıp yaklaşık 1 santim kalınlığında açın.

Közlenmiş patlıcanları ezin tuz karabiber ile tatlandırın, köftenin uç kısmına yayıp harcı rulo yapın ve yağlı kağıt ile iyice sarın. Fırına vermeden önce akıllı folyo ile tekrar sarın ve fırın kabına yerleştirip 190 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

Köfteyi fırından çıkartın folyo ve yağlı kağıtları da çıkartıp üstü açık şekilde yeniden fırına verin ve 10 dakika kadar daha pişirin.

Beşamel sos için; bir sos tenceresinde önce yağı eritin ardından unu ekleyin ve renk alana kadar kavurun yavaşça ve sürekli karıştırarak sütü ekleyin sos kıvam alıncaya kadar pişirin.

Ocaktan alıp muskat, tuz ve beyaz biber ile lezzetlendirin.

Köfte fırından çıkınca üzerine beşamel sosu iyice yayın, son olarak rende kaşar peyniri ile köfteyi kaplayıp peynir eriyene kadar fırınlayın.