Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Köfteli Karnıyarık Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 8 Ekim 2018 Pazartesi günü yayınlanan 146. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Köfteli Karnıyarık" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Köfteli Karnıyarık Tarifi
Gelinim Mutfakta - Köfteli Karnıyarık Tarifi

KÖFTELİ KARNIYARIK

4 adet orta boy patlıcan

1 adet orta boy patates

1 adet kırmızı kapya biber

Kızartmak için sıvıyağ

Köftesi için:

250 gram kıyma

1 adet küçük boy kuru soğan

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 tutam maydanoz

1 küçük diş sarımsak

Sosu için:

1 yemek kaşığı salça

Bir çay bardağı su

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve alacalı soyun. İkiye bölmemeye dikkat ederek boyuna derin bir şekilde yarın ve kızgın yağda yumuşayıncaya kadar kızartın. Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine alın ve soğumaya bırakın.

Patatesi ve kırmızı kapya biberi de küp küp doğrayıp hafifçe renkleri dönünceye kadar kızartın ve patlıcanların yanına alarak soğumaya bırakın.

Harç için soğanı ve sarımsağı rendeleyin. Kıymayı, maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice karışmasını sağlayın. Hazırladığınız harçtan ufak parçalar koparın ve elinizde yuvarlayarak köfteler hazırlayın.

Patlıcanların içine köfteleri ve ön kızartma yaptığınız biber ve patatesi doldurun.

Sosu için tüm malzemeyi karıştırın ve patlıcanların olduğu fırın kabına dökün.

Fırını 200 derece önceden ısıttığınız fırında köfteleri pişinceye kadar fırınlayın ve servis yapın.