Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Köfteli Bezelye Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 11 Haziran 2018 Pazartesi günü yayınlanan 66. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "İrmik Tatlısı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Köfteli Bezelye Tarifi
Gelinim Mutfakta - Köfteli Bezelye Tarifi

KÖFTELİ BEZELYE

350 gr haşlanmış bezelye

300 gr. kıyma

2 adet kuru soğan (bir tanesi köfte için)

1 adet patates

1 adet havuç

1 adet domates

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım tatlı kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı Karabiber

1 çay kaşığı Kimyon (köfte için)

Yarım tatlı kaşığı tuz

Köfteleri Kızartmak İçin;

Az miktarda sıvı yağ

Yapılışı

1. Önce köfteleri hazırlıyorsunuz. Soğanı rendeleyin. Kıyma, tuz, karabiber, kimyon, ilave edip yoğurun… Minik köfteler yapın. (bilye şeklinde)

2. Az miktarda sıvı yağ koyup, tavayı sallayarak köfteleri kızartın. Başka bir tencereye sıvı yağ koyun havuçları küp küp doğrayıp kısık ateşte kavurun…Ardından yemeklik doğranmış soğanı, küp küp doğradığımız patatesleri de ilave edin ve kavurun…

4. Biraz pişmesi için bir çay bardağı kadar su koyun. Sebzeler kavrulduktan sonra domates salçası, biber salçası, küp küp doğranmış bir adet domatesi ekleyin…

5. Az bir süre kavurduktan sonra suyunu ilave edin…

6. Sebzeler biraz yumuşayınca, haşlanmış bezelyeleri ekleyin. bezelyeler ile birlikte piştikten sonra en son köfteleri atın… Tuz, karabiber, ilave edin. Kısık ateşte 5 -6 dakika daha pişirin.