Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Kıymalı Soğan Dolması Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 7 Mart 2019 Perşembe günü yayınlanan 254. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kıymalı Soğan Dolması" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Kıymalı Soğan Dolması Tarifi
Gelinim Mutfakta - Kıymalı Soğan Dolması Tarifi

KIYMALI SOĞAN DOLMASI

5 adet beyaz soğan

2,5 su bardağı su

İçi için:

250 gr. kıyma

Yarım su bardağından biraz fazla pirinç

1 demet maydanoz

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Soğanları yıkayıp, baş kısımlarını fotoğraftaki gibi kesin ve üzerindeki kabuğu soyun.

Orta boy bir tencereye suyu ekleyip içine bir miktar tuz atın ve kaynatın. Su kaynadıktan sonra soğanları tencereye atarak yumuşayana kadar yani 10-15 dk. haşlayın. (Haşlama suyun kenara ayırın)

Soğanlar haşlanıp soğuduktan sonra içinde 2-3 katman kalacak şekilde cücüğünü çıkartın. Bir soğanın cücüğünü ayırarak maydanoz ile birlikte ince ince kıyın.

Pirinci kevgirde 2-3 su yıkayın ve iyice süzün. Tüm malzemeyi karıştırın. Tüm harcı soğanların içine doldurarak geniş bir tencereye dizin.

Ayırdığınız haşlama suyunu tencereye ekleyerek kısık ateşte 45-50 dk. pişirin.