Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Kıymalı Enginar Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 12 Şubat 2019 Salı günü yayınlanan 237. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kıymalı Enginar" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Kıymalı Enginar Tarifi
Gelinim Mutfakta - Kıymalı Enginar Tarifi

KIYMALI ENGİNAR

2 yemek kaşığı tereyağı

200 gr. dana kıyma

1 adet soğan

yarım bağ dereotu

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

4 adet enginar

2 su bardağı su

Yarım çay bardağı Zeytinyağı

Yapılışı:

Bir tavada tereyağını eritin. Yemeklik doğradığınız soğanları tavaya alıp kavurun. Ardından kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Son olarak, tuz, bolca karabiber ve ince kıyılmış dereotunu ilave edip çevirin ve kenara alın.

Enginarları bir tencereye yerleştirin. Üzerlerine kıymayı paylaştırın, su ve zeytinyağını tencereye ilave edip kapağını kapatın. 30 dk. kısık ateşte pişirin.

Enginarlar pişince kenara alın ve dinlendirin. Üzerine dereotu serpip servis edin.