Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Kıbrıs Tatlısı Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 16 Ekim 2020 Cuma günü yayınlanan 555. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kıbrıs Tatlısı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Gelinim Mutfakta - Kıbrıs Tatlısı Tarifi

KIBRIS TATLISI / 50 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

MALZEMELER:

Keki İçin;

  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı galeta unu
  • 1/2 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1/2 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1/2 paket kabartma tozu

Kreması İçin;

  • 1/2 litre süt
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 /2 paket krem şanti

Şerbeti İçin;

  • 1 bardak su
  • 0,75 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

YAPILIŞI:

Kıbrıs tatlısı yapmak için, öncelikle şerbeti yapın çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek.

Şerbeti için;

Bir tencereye suyu ve şekeri dökün.

Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15 dakika daha kaynatın.

Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip, soğuması için bekletin.

Keki için;

Yumurta ve şekeri iyice çırpın.

Diğer malzemeleri de ekleyip, karıştırın.

Yağlanmış bir tepsiye  dökün.

160 derece fırında, 30 dakika pişirin.

Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün ve soğuması için bekletin.

Kreması için;

Krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blenderla 5 dakika çırpın.

Soğumuş şerbetli kekin üzerine, bu kremsi muhallebiyi dökün.

Üzerine bolca Hindistan cevizi serpin.