Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Kastamonu Pilavı Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 28 Nisan 2020 Salı günü yayınlanan 512. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kastamonu Pilavı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Kastamonu Pilavı Tarifi
Gelinim Mutfakta - Kastamonu Pilavı Tarifi

KASTAMONU PİLAVI

Yarım çay bardağı kabuksuz badem

1 çay bardağı kuru sultani üzüm

3 soğan

5 diş sarımsak

Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 su bardağı Siyez bulguru

200 g haşlanmış nohut

400 g haşlanmış kuru fasulye

Yarım çay bardağı ince çekilmiş ceviz

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

1 çay kaşığı Kırmızı toz biber

1 çay kaşığı Zerdeçal

Yarım demet maydanoz

2- 3 yaprak Lahana turşusu

4-5 Kornişon turşu

YAPILIŞI:

Kabuksuz badem ve kuru üzümü geniş bir kaseye alın.

Üzerine su ilave edip 40 dakika kadar bekletin.

Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.

Siyez bulguru, haşlanmış nohut, haşlanmış kuru fasulye, ceviz içi, yumuşayan badem ve üzümleri ilave edip 3-4 dakika kavurun.

Pilavın üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın.

Kısık ateşte bulgur suyunu çekinceye kadar pişirip ocaktan alın.

Kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin.

Küp doğradığınız turşular ve ince kıydığınız maydanozu dinlenen pilava ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.