KARNABAHAR KISIRI
1 adet küçük karnabahar
2yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük kuru soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
Yarım denet taze nane
1-2 sap taze soğan
3 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
3-4 yemek kaşığ nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kuru nane
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Karnabaharın kenarlarını temizleyip 2-3 dakika kadar bütün olarak haşlayın. (Çok pişirmeden az yumuşaması yeterli.)
Haşladığınız karnabaharı hemen soğuk suya alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan karnabaharı 4-5 parçaya bölün ve robotta bulgur büyüklüğüne gelince kadar parçalayın.
2 yemek kaşığı zeytinyağını tencere alın, üstüne yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanın üstüne salçayı ilave edin ve kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
Robotta çektiğiniz karnabaharları, tuz ve karabiberi ekleyin.
Karnabaharlar renklenip yumuşayıncaya kadar kavurun.
Karnabaharı soğumaya bırakın ve yıkayıp kuruttuğunuz yeşillikleri ince ince doğrayın.
Soğuyan karnabahara yeşillikleri, zeytinyağı, nar ekşisi, kuru nane ve tuz ekleyerek karıştırarak servis yapın..