Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Karnabahar Kısırı Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 24 Eylül 2019 Pazartesi günü yayınlanan 136. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Karnabahar Kısırı" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Karnabahar Kısırı Tarifi
Gelinim Mutfakta - Karnabahar Kısırı Tarifi

KARNABAHAR KISIRI

1 adet küçük karnabahar

2yemek kaşığı zeytinyağı

1 küçük kuru soğan

2 yemek kaşığı biber salçası

Yarım demet maydanoz

Yarım denet taze nane

1-2 sap taze soğan

3 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

3-4 yemek kaşığ nar ekşisi

1 tatlı kaşığı kuru nane

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Karnabaharın kenarlarını temizleyip 2-3 dakika kadar bütün olarak haşlayın. (Çok pişirmeden az yumuşaması yeterli.)

Haşladığınız karnabaharı hemen soğuk suya alıp soğumaya bırakın.

Soğuyan karnabaharı 4-5 parçaya bölün ve robotta bulgur büyüklüğüne gelince kadar parçalayın.

2 yemek kaşığı zeytinyağını tencere alın, üstüne yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun.

Soğanın üstüne salçayı ilave edin ve kokusu çıkıncaya kadar kavurun.

Robotta çektiğiniz karnabaharları, tuz ve karabiberi ekleyin.

Karnabaharlar renklenip yumuşayıncaya kadar kavurun.

Karnabaharı soğumaya bırakın ve yıkayıp kuruttuğunuz yeşillikleri ince ince doğrayın.

Soğuyan karnabahara yeşillikleri, zeytinyağı, nar ekşisi, kuru nane ve tuz ekleyerek karıştırarak servis yapın..