Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Karışık Meyveli Milföy Pasta Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 9 Ekim 2020 Cuma günü yayınlanan 550. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Karışık Meyveli Milföy Pasta" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Karışık Meyveli Milföy Pasta Tarifi
Gelinim Mutfakta - Karışık Meyveli Milföy Pasta Tarifi

KARIŞIK MEYVELİ MİLFÖY PASTA

Malzemeler

6 adet dikdörtgen milföy

Karışık mevsim meyveleri

Kreması için Malzemeler

2 su bardağı süt

2 su bardağı krema

2 adet yumurta sarısı

1,5 su bardağı toz şeker

1 su bardağından iki parmak eksik un

çeyrek su bardağı mısır nişastası

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

2 su bardağı labne – 375 gr.

Üzeri için Malzemeler

Pudra şekeri

YAPILIŞI:

Süt ve kremayı bir tencereye alın ve ısıtın.

Karıştırma kabınıza toz şeker ve yumurta sarılarını alın ve iyice çırpın.

Karışım hafif kum kıvamı alınca un ve nişastayı ilave edip karıştırmaya devam edin.

Karışım iyice kum gibi olunca ılık olan sütlü krema karışımını, yumurtalı karışıma yavaş yavaş sürekli çırparak ekleyin ve iyice harmanlayın.

Ardından karışımı tencereye alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesini sağlayın.

Muhallebi kıvamına gelince vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın ve hafif soğutun.

Muhallebi ılınınca labneyi ekleyin ve iyice karıştırın.

Pastacı kremanız hazır olunca kremanın üzerini streç filmle kaplayın ve soğumaya bırakın.

Milföyleri dondurucudan çıkarın ve ısınması için tezgahınıza bırakın.

Milföyler hafif yumuşayınca iki milföyü birbirine yapıştırın.

Fırın tepsinizin tabanına fırın kağıdınızı yayın.

Ardından hazırladığınız milföyleri tepsinize dizin.

Tepsinizin iki kenarına fırın kağıtlarını burarak sıkıştırın.

Bu milföylerin hafif kabarmasını ama eşit oranda pişmesini sağlayacak.

Başka bir fırın tepsisini üzerine kapatın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Meyveleri küçük küpler halinde doğrayın.

Krema ve meyvelerii karıştırın.

Fırından çıkan milföylerinizi soğuttuktan sonra alt katına hazırladığınız meyveli pastacı kremasından yayın ve üzerine bir milföy katı daha ekleyin.

Pudra şekeri serperek servis edin.