Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Karalahana Çorbası Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 18 Kasım 2020 Çarşamba günü yayınlanan 578. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Karalahana Çorbası" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Karalahana Çorbası Tarifi
Gelinim Mutfakta - Karalahana Çorbası Tarifi

KARALAHANA ÇORBASI / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi. 

Malzemeler:

  • 1 demet karalahana
  • 25 gr. Kuyruk yağı
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 çay bardağı barbunya
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşıği tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Bir turam tuz
  • Lahanayı ovmak için 2 yemek kasigi tuz
  • 4 çorba kaşığı mısır

YAPILIŞI:

Soğanı incecik kıyın, tencereye sıvıyağ alıp, soğanı ekleyin.

Soğan kavrulunca salçayı ekleyin.

6 bardak sıcak su ilave edip, kapağını kapatın.

Karalahanayı incecik kıyıp, 2 çorba kasigi tuzla ovun.

İyice yıkayın.

Üzerine mısır unu ekleyin ve harmanlayın.

Bu karışımı tencereye ekleyin.

Bir tutam tuz ilave edin.

Haslamis oldugunuz barbunayı, mısır tanelerini ve incecik kıyılmış kuyruk yağını ilave edin.

10 dakika daha kaynatın.

En son üzerine pulbiberli tereyagi yapıp dökün ve servis edin