Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Erişteli Nohut Çorbası Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 18 Mayıs 2020 Pazartesi günü yayınlanan 526. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Erişteli Nohut Çorbası" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Erişteli Nohut Çorbası Tarifi
Gelinim Mutfakta - Erişteli Nohut Çorbası Tarifi

ERİŞTELİ NOHUT ÇORBASI

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

1 adet orta boy patates

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

2 su bardağı nohut

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

1 çay kaşığı köri

1 çay kaşığı zerdeçal

20 – 25 adet tane kişniş – havanda ezilmiş

5 su bardağı su

Yarım su bardağı erişte

1 tatlı kaşığı Kuru nane

YAPILIŞI:

Çorba tencerenizi ocağa alın ve zeytinyağı ekleyip, ısıtın.

Zeytinyağınız ısınınca içerisine ince yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin.

Küçük küp doğradığınız patatesleri de ekleyin ve karıştırın.

Salçaları ekleyip birkaç tur karıştırın.

Baharatları ekleyip, karıştırın.

Ardından nohudu ekleyin, karıştırın ve sıcak su ilave edip nohutlar yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.

Erişteleri ayrı bir tavada biraz kavurun.

Nohutlar yumuşayınca içerisine erişteyi ilave edin ve erişteler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

İçerisine kuru nane ekleyin, karıştırın.

Ocaktan alın ve servis kaselerine paylaştırıp, sıcak servis edin.