Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Kadayıfa Sarılı Çıtır Tavuk Parçaları ve Kapya Biber Sos Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 15 Ekim 2020 Perşembe günü yayınlanan 554. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kadayıfa Sarılı Çıtır Tavuk Parçaları ve Kapya Biber Sos" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Kadayıfa Sarılı Çıtır Tavuk Parçaları ve Kapya Biber Sos Tarifi
Gelinim Mutfakta - Kadayıfa Sarılı Çıtır Tavuk Parçaları ve Kapya Biber Sos Tarifi

KADAYIFA SARILI ÇITIR TAVUK PARÇALARI ve KAPYA / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi. 

Malzeme:

  • 2 adet derisi alınmış tavuk göğsü
  • 1 tutam tatlı toz biber
  • 2 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı soya sosu
  • 250 gr. Taze tel kadayıf
  • 3 adet yumurta beyazı
  • 1 tutam tuz karabiber
  • Kızartmak için ½ lt sıvı yağ

Sosu için:

  • 3 adet közlenmiş kapya biber
  • 1çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 1 çorba kaşığı mayonez
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
  • ½ çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz

Çıtır Tavuğun Yapılışı:

12 eşit parçaya bölünmüş tavuklar, toz biber, soya sosu ve dövülmüş sarımsak ile marine edilir.

Yumurtanın akları ayrılır.

Kadayıf 12 eşit parçaya bölünür.

Bir tabak kullanak, kadayıf yumurta akına batırılarak her bir tavuk sarılır.

Kızartma tenceresine yağınızı koyun, kızınca tavuklar altın sarısı rengini alıncaya kadar nar gibi kızartın.

Tavadan aldığınız tavukları kağıt havlu serdiğiniz tabağa çıkarıp, sıcakken tuz ve karabiber ilave edin.

Sosun Yapılışı;

Közlenmiş biberleri, süzme yoğurt ve mayonezi, sirke ve zeytinyağını karıştırma kasesine alın, sarımsağınızı ezerek ekleyin.

El blendırından geçirin.

İncecik kıydığınız maydanozları ekleyip, kaşık ile karıştırın.