Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 1 Haziran 2018 Cuma günü yayınlanan 60. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kadayıf Çanağında Muhallebi" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi
Gelinim Mutfakta - Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi

KADAYIF ÇANAĞINDA MUHALLEBİ

Kadayıf Çanakları İçin:

1/2 su bardağı pudra şekeri

1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı

150 gram kadayıf

50 gram kavrulmuş file badem

Muhallebi İçin:

2,5 su bardağı süt

1/2 su bardağı toz şeker

1 paket vanilin

1 adet yumurta sarısı

1,5 yemek kaşığı mısır nişastası

Kadayıf Çanaklarını Hazırlamak İçin:

1. Fırını 180 dereceye ayarlayın.

2. Kadayıfları elinizle ufak parçalara ayıracak şekilde didikleyin.

3. Erimiş tereyağı ve pudra şekerini kadayıflarla karıştırın.

4. Muffin kalıplarına ölçünüze göre kadayıfları yarısına göre doldurun.

5. Su bardağı yardımıyla bastırarak kalıpların içini çukurlaştırın.

6. Fırında kızarana kadar 15-20 dakika pişirin.

Muhallebinin Hazırlanışı:

1. Sütü bir tencereye alın.

2. Yumurta sarısını, şekeri, vanilini ve mısır nişastasını ilave edin.

3. Muhallebinizi sürekli çırpma teliyle karıştırarak pişirin.

4. Kıvama gelen muhallebiyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

5. Kızaran kadayıf çanaklarını soğuduktan sonra muhallebiyle doldurun. Üzerine kavrulmuş file badem ilave ederek servis yapın.

Kadayıf Çanağında Muhallebi Tarifi