Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Kabak Beğendili Piliç Pirzola Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 11 Ocak 2021 Pazartesi günü yayınlanan 616. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kabak Beğendili Piliç Pirzola" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Kabak Beğendili Piliç Pirzola Tarifi
Gelinim Mutfakta - Kabak Beğendili Piliç Pirzola Tarifi

KABAK BEĞENDİLİ PİLİÇ PİRZOLA / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

Malzemeler:

  • 5 Piliç Pirzola
  • 2 kabak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynir
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam toz kişniş
  • bir tutam taze dereotu

Marine sosu için;

  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1diş ezilmiş sarımsak
  • ½ limon suyu,
  • Bir tutam toz biber
  • Bir tutam karabiber
  • Bir dal taze biberiye
  • 2-3 yaprak limon otu
  • 2-3 yaprak reyhan

YAPILIŞI:

Marine sosu için gerekli olan malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın.

Üzerine piliç pirzolaları ekleyip sosa iyice bulayın.

Üzerini streç film ile örtüp marine edin.

Beğendi için kabakların kabuğu kazıyın.

Rendenin ince tarafıyla rendeleyip suyunu sıkın.

Yumuşaması için yağsız teflon tavaya alıp 4-5 dk orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Sos tenceresine 3 yemek kaşığı zeytinyağını alıp üzerine unu ekleyip karıştırın.

Unun kokusu çıkana kadar kavurun.

Sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin.

Kabağı ekleyip karıştırın.

2-3 dk pişirdikten sonra son olarak rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Dereotunu ilave edin.

Servis tabağına sıcak olan kabak beğendiği alın.

Marine ettiğiniz piliç pirzolayı ısıttığınız ızgarada pişirin.