Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Ispanaklı Peynirli Gül Böreği Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 9 Ekim 2018 Salı günü yayınlanan 147. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Ispanaklı Peynirli Gül Böreği" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Ispanaklı Peynirli Gül Böreği Tarifi
Gelinim Mutfakta - Ispanaklı Peynirli Gül Böreği Tarifi

ISPANAKLI PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ

3 adet yufka

1 kilo ıspanaklı

1 adet orta boy soğan

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

200 gram böreklik lor

Sosu için:

4-5 yemek kaşığı tereyağı

yarım su bardağı sıvı yağ

Üstü için:

3 yemek kaşığı susam

Yapılışı:

Patatesleri soyun yıkayın ve iri küpler halinde doğrayın. Tavuk göğsünü de 4-5 parçaya bölün. Tencereye patatesleri ve tavuk dilimlerini ilave edip üstüne su ilave edin ve tüm malzeme pişinceye kadar haşlayın.

Pişen patatesleri ve tavukları süzün. Patatesleri baharat ve tuz ekleyerek ezin. Tavukları tel tel didikleyin. Soğanı yemeklik doğrayın ve bir miktar sıvıyağ ile pembeleşinceye kadar kavurun.

Kavurduğunuz soğanlara ezilmiş patatesleri ilave edin ve 1-2 dakika karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Ocaktan aldığınız patateslere didiklenmiş tavukları ekleyerek karıştırın.

İç harç soğurken yufkaları 4 adet üçgen olacak şekilde bıçak yardımıyla dilimleyin. Yufkaya fırça yardımıyla bolca yağ sürün. Üçgen yufkanın geniş kısmına bir sıra patatesli harcı yayın ve sarın. (Çok sıkı sarmayın ki gül şekli verirken patlamasın)

Fırın tepsisini ya da borcamı yağlayın. Hazırladığınız böreği tepsiye alın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın ve 1-2 cm aralıklarla tepsiye dizin.

200 derece önceden ısıttığınız fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.