ISPANAKLI FELLAH KÖFTESi / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER
Köfte hamuru için;
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı irmik
- Bir tutam kimyon
- Tuz
- Bir bardak soğuk su
Köfte sosu için;
- 1 bardak zeytinyağı
- 1 diş sarım sarımsak
- 1 limon suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Bir tutam tuz
Ispanak sosu için,
- 1 bağ ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- Bir tutam kimyon
- Bir tutam karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Haşlamak için;
- Bol su
- 1 tutam tuz
- Yarım limon
YAPILIŞI:
Bulguru yoğurma kabına alalım, yavaş yavaş su ekleyerek yoğuralım (4-5 dakika kadar.)
Daha sonra un, biber salçası, kimyon ve tuzunu atıp yoğuralım .
Hamurumuzu şekillendirelim.
Suyu kaynatıp tencereye alalım.
Tuz ve yarım limon ekleyip, köfteleri haşlayalım.
Haslanan köfteleri süzüp hazırladığımiz sosla buluşturalım.
Ispanak sosu için soğan ve sarımsaklarımızı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile kavuralım.
Doğranan ıspanaklarımızı içine atalım.
Ispanaklarımız pişince altını kapatın .
Kimyon, karabiber, tuzunu ekleyin, iyice karıştırıp, sosladığımız köftelere ekleyelim..