Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - İrmik Köftesi Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 15 Ekim 2018 Pazartesi günü yayınlanan 151. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "İrmik Köftesi" tarifi!

Gelinim Mutfakta - İrmik Köftesi Tarifi
Gelinim Mutfakta - İrmik Köftesi Tarifi

İRMİK KÖFTESİ

1 paket irmik (500 gr.)

Yarım paket margarin (125 gr.)

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı yoğurt

Yarım tatlı kaşığı tuz

İçi İçin:

400 gr. yağsız kıyma

1 adet küçük boy kuru soğan

3-4 yemek kaşığı sıvıyağ

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı:

Soğanı çok ince yemeklik doğrayın. Sıvıyağ ile birlikte tavaya alın ve rengi şeffaflaşıncaya kadar kavurun. İçine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.

Tuz, karabiber ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanozları ekleyerek soğumaya bırakın.

Margarini ocakta eritin ve ılınmasını bekleyin. İrmiği yoğurma kabına alın. Yağı, suyu ve tuzu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Karışım çok sert ise, 1 yemek kaşığı yoğurdu ekleyerek hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Temiz bir kesme tahtası ya da mutfak tezgahı üzerinde elinizle açın. Ortasına hazırladığınız ve soğuttuğunuz iç harçtan biraz koyun ve kapatın. Tüm iç harç ve hamur bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın.

Hazırladığınız irmik köftelerini derin ve kızgın yağda kızartın. Bir peçete ya da havlu kağıt üstüne alın. Ilık ya da soğuk servis yapın.