HELVA-İ HAKANİ / 35 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı buğday nişastası
Yarım su bardağı pirinç unu
125 gr. iç badem
125 gr tereyağı
Şerbeti için:
300 gr bal
3 su bardağı süt
150 gr kaymak
YAPILIŞI
Bademleri haşlayıp, kabullarını soyun ve helvayı pişireceğiniz tavaya alın.
Tereyağında rengi pembeleşene kadar kavurun.
Sunumda kullanmak için bir kısmını ayırın.
Başka bir kapta un, nişasta ve pirinç ununu karıştırarak kavrulan bademin üzerine alın.
Unların rengi koyulaşana kadar kısık ateşte kavurun.
Helva kavrulurken, sütü ısıtıp altınıkapatın ve içine bal ekleyip erimesini sağlayın.
İyice kavrulan helvanın içine şerbeti ekleyerek kısık ateşte 10 dk. kadar daha pişirip kaymağı ilave ederek karıştırın.
Altını kapatıp dinlenmeye bırakın.
Dinlenen helvayı servis tabaklarına alın ve ayırdığımız bademlerle süsleyerek servis yapın.