Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Harem Güveci Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 5 Ekim 2020 Pazartesi günü yayınlanan 546. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Harem Güveci" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Harem Güveci Tarifi
Gelinim Mutfakta - Harem Güveci Tarifi

HAREM GÜVECİ / 50 Dk. hazırlık ve pişirme süresi. 

Etli harcı için malzeme:

  • 500 gram iri doğranmış dana eti
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 3 adet köy biberi (doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (iri doğranmış)
  • 3 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Arpa şehriye harcı için:
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 bardak su
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatli kasigi toz biber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI:

  1. Isıtmış düdüklü tencerede dana etlerini mühürlemeye başlayın. Kendi suyunu salıp çektikten sonra üzerine sıvı yağ ekleyip karıştırın.
  2. Ardından sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, biber, sarımsak ve domatesleri ekleyip iyice karıştırın. Son olarak baharatlarını eklediğiniz etli harcı birkaç dakika daha pişirin ve düdüklünün kapağını kapatıp, düdüğü çıktıktan sonra 10 dk pişirin ve ardından ocaktan alın.
  3. Arpa şehriyeleri hazırlamak için tereyağı ve sıvı yağı pilav tenceresinde eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip 1-2 dakika kadar kavurun. Suyunu ve tuzunu ekleyip kısık ateşte suyu çekene kadar kapağı kapalı halde pişmeye bırakın.
  4. Pişen arpa şehriyeyi etli harçla karıştırın. Beş adet küçük boy güveç kabına eşit şekilde dağıtın.
  5. Üzerlerine un, süt ve sıvı yağ ile hazırlamış olduğunuz beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peynirlerini de eşit olarak dökün. Önceden ısıtmış olduğunuz 185 derece fırında 15 dakika pişirin. 

NOT: Harem Güvecini pişerken fesleğenli ayran yapabilirsiniz.