Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Fıstıklı Kebap Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 29 Eylül 2020 Salı günü yayınlanan 542. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Fıstıklı Kebap" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Fıstıklı Kebap Tarifi
Gelinim Mutfakta - Fıstıklı Kebap Tarifi

FISTIKLI KEBAP / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

250 gr. dana kıyma / orta yağlı – tek çekim

250 gr. kuzu kıyma / orta yağlı – tek çekim

100 gr. iç antep fıstığı( FİLE)

2 dolu tutam pul biber

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

Servis için Malzemeler

2 adet kuru soğan

1 tutam sumak

1/4 bağ maydanoz

6 adet lavaş

YAPILIŞI:

Bambu şişlerinizi bir miktar suyun içerisinde bekletin.

Antep fıstıklarını ince ince kıyın.

Derin bir karıştırma kabının içerisinde iki çeşit kıymayı fıstıkla beraber tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırarak iyice yoğurun.

Suda beklettiğiniz şişin kendinize yakın kısmına harcı yapıştırın ve avucunuzun içine alıp baş ve küçük parmaklarınız dışındaki 3 parmağınızla sıkıştırarak yukarı doğru şişe sarmaya başlayın.

Her sarmada elinizi biraz ıslatmayı ihmal etmeyin.

Şişin ucuna geldiğinizde son yapışma yerini iyice kapatın ki şişiniz pişerken açılmasın.

Ardından tüm kıymayı bu şekilde hazırladıktan sonra ızgarada çevirerek pişirin.

Bu arada soğanları ince ince doğrayın.

Bir tutam tuz ile iyice acısını çıkarana kadar yoğurun.

Sumak ve maydanoz ile tatlandırarak kebabın yanında servis edin.