Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Fırında Sebzeli Tavuk But Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 3 Eylül 2018 Pazartesi günü yayınlanan 121. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Fırında Sebzeli Tavuk But" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Fırında Sebzeli Tavuk But Tarifi
Gelinim Mutfakta - Fırında Sebzeli Tavuk But Tarifi

FIRINDA SEBZELİ TAVUK BUT

Tavuk marinesi için:

500 gram tavuk budu

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

5 diş sarımsak

1 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı tuz

2 dal taze kekik

2 yemek kaşığı yoğurt

Sebzeler için:

5 adet taze patates

1 adet kırmızı soğan

1 adet kırmızı kapya biber

2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı karabiber

3 adet rendelenmiş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

Pişirmek için:

3/4 çay bardağı su

1 tatlı kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Tavukları tüm marinasyon malzemeleriyle karıştırıp bir kap içerisinde üzeri kapalı biraz dinlendirin.

Ardından sebzelerin kabuklarını soyun ve zeytinyağı ve baharatlarla lezzetlendirin...

Tavuk ve sebzeleri bir fırın kabının içerisine aktarın. Üzerine zeytinyağı ve su karışımını gezdirin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kapalı bir şekilde 20 dakika kadar pişirin...

Ardından kapağını kaldırın ve 10 dakika üzeri açık bir biçimde pişirin.