Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Fırında Karnabahar Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 10 Şubat 2020 Pazartesi günü yayınlanan 456. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Fırında Karnabahar" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Fırında Karnabahar Tarifi
Gelinim Mutfakta - Fırında Karnabahar Tarifi

FIRINDA KARNABAHAR

1 adet orta boy karnabahar

3 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı süt

1 su bardağı zeytinyağı

2 tutam maydanoz

3 yemek kaşığı un

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

Karabiber

Kırmızı pul biber

Üzeri İçin:

Rendelenmiş kaşar peynir

YAPILIŞI:

1 adet orta boy karnabaharı küçük küçük dallarına ayırıp, bol suda iyice yıkayın.

Ardından derin bir tencere içine dallarına ayırdığınız karnabaharları koyun.

Üzerlerini geçecek kadar su döküp, hafifçe yumuşayana kadar haşlayın.

Karnabaharlar yumuşadıktan sonra suyunu süzüp, soğumaya bırakın.

Daha sonra derin bir kaba 3 adet yumurta kırın.

Üzerine 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı zeytinyağı döküp, iyice çırpın.

Ardından kaba 2 tutam ince ince doğranmış maydanoz, 1 paket kabartma tozu, 3 yemek kaşığı un, 1 tatlı kaşığı tuz, damak tadınıza göre karabiber ve kırmızı pul biber ekleyin.

Sosu iyice karıştırın.

Sosun içine karnabaharları koyun.

Sos ile birlikte karnabaharları karıştırın.

Soslu karnabaharları biraz büyükçe yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabı içine döküp, yayın.

Önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin.

Üzeri iyice kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Kızarınca fırından çıkartıp, üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpiştirin.

Tekrar fırına verip, üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırında karnabahar piştikten sonra 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Daha sonra dilimleyerek, servis edebilirsiniz.

NOT: Bu tarifi hazırlamak için toplamda 45 dakika gerekmektedir. Bu sürenin 15 dakikası hazırlık, 30 dakikası da pişirme süresidir. Tarifte vermiş olduğumuz malzemeler 10 kişilik fırında karnabahar içindir.