Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Fettucine Afredo Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 27 Ekim 2020 Salı günü yayınlanan 562. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Fettucine Afredo" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Fettucine Afredo Tarifi
Gelinim Mutfakta - Fettucine Afredo Tarifi

FETTUCİNE ALFREDO / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi. 

MALZEMELER:

  • 1/2 paket Fettucine Makarna
  • 4yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gram mantar
  • 200 gram tavuk göğsü
  • 1 diş sarımsak
  • 1/4 bağ taze soğan
  • 1 su bardağı krema
  • 1/4 demet fesleğen
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri ve ya eski kaşar peyniri
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Haşlamak için su

YAPILIŞI:

Tavuk göğsünü küp küp doğrayın.

Mantarları ayıklayıp,ince ince doğrayın.

Taze soğanı ince ince doğrayın.

Sosu yapacağınız tencereye zeytinyağını koyun.

Ezilmiş sarımsağı ekleyip, tavuğu soteleyin.

3-4 dakika kadar sonra mantarı ekleyin.

Mantar suyunu salıp çekince, taze soğanları ekleyip karıştırın ve kremayı ilave edin.

Bir taşım kaynatıp altını söndürün.

İnce kıydığınız fesleğeni ekleyip ,karıştırın.

Fettucine makarnayı bol su ile 8 dk haşlayın.

Süzmeden önce suyundan 2 yemek kaşığı kadar sosa ekleyin.

Sosun altını açıp 3-4 dakika daha kaynatın.

Makarna ve peynirle buluşturun.