Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Etli Pırasa Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 31 Ekim 2019 Perşembe günü yayınlanan 384. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Etli Pırasa" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Etli Pırasa Tarifi
Gelinim Mutfakta - Etli Pırasa Tarifi

ETLİ PIRASA

750 g ince pırasa

150 g kuşbaşı et

2-3 orta boy domates(derin dondurucudan yaz domatesi)

yarım tatlı kaşığı domates salçası

bir yarım + bir çeyrek çay bardağı zeytinyağı

yarım limon suyu

2 çay kaşığı Tuz

YAPILIŞI:

Çelik tencereye aldığımız eti, zeytinyağı ve su ile etimizi yarı pişmiş hale yakın pişirelim.

Pırasalarımızın dış kabuklarını temizleyelim,5-6 cm boyutunda doğrayalım, yeşil yapraklarının taze kısımlarını da kullanalım.

Domatesleri küp yemeklik doğrayalım.

Yarı pişmiş etlerimizin üzerine yıkanmış ve doğranmış pırasalarımızı ekleyelim.

Tencereyi çırparak su salmasını sağlayalım.

Üzerine domatesleri ekleyelim.

1 su bardağı sıcak suda erittiğimiz domates salçasını dökelim.

Pişmeye yakın limon suyu ve tuzunu ekleyelim.

20-25dk orta hararetli ateşte pişirelim.