Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Erişteli Tavuk Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 5 Temmuz 2018 Perşembe günü yayınlanan 84. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Erişteli Tavuk" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Erişteli Tavuk Tarifi
Gelinim Mutfakta - Erişteli Tavuk Tarifi

ERİŞTELİ TAVUK

300 gr tavuk but

2 su bardağı erişte

1 adet havuç

5 adet sivri biber

3 diş sarımsak

2 dal taze soğan

1 avuç fındık

1,5 çorba kaşığı soya sos

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı sirke

2 çorba kaşığı bal

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 avuç fındık

Yapılışı:

Tavuk budunu kuşbaşı doğrayın.

Wok tipi bir tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağı döküp altını açın.

Küçük bir tencereye de sıcak su ile erişteyi haşlatın.

Tavuğun üzerine 1,5 çorba kaşığı soya sosu ve 2’şer çorba kaşığı sirke ve balı, 1 çay kaşığı pul biber ile karıştırın ekleyin.

Isınan yağa tavukları koyun.

1 adet havucu ince ince halkalar halinde doğrayın.

Havuçları da ekleyip karıştırın.

5 adet sivri biberi çok ince olmayacak şekilde doğrayıp onu da tavaya ekleyin.

2 dal taze soğanı da yaklaşık 1 cm kalınlığında doğrayıp ekleyin.

Son olarak üzerine ince kıydığınız 3 diş sarımsağı ve 1 avuç fındığı ekleyin.

Her malzeme eklediğinizde tavadakileri karıştırmayı ihmal etmeyin.

Erişteleri süzüp tavaya ekleyin beraber bir iki tur daha çevirin.

Son olarak üzerine kaşığı karabiber de serpin...