Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Çilekli Güllaç Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 25 Mayıs 2018 cuma günü yayınlanan 55. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Çilekli Güllaç" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Çilekli Güllaç Tarifi
Gelinim Mutfakta - Çilekli Güllaç Tarifi

ÇİLEKLİ GÜLLAÇ

Malzemeler:

8 adet güllaç yaprağı

5 su bardağı süt

yarım su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı gül suyu

yarım su bardağı file badem

300 gr doğranmış çilek

Servisi için:

5 adet orta boy çilek

4 yemek kaşığı toz antep fıstığı1 yemek kaşığı

1 avuç file badem

Yapılışı:

Sütü derin bir tencereye aktarın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamakta olan sütü ocaktan alın. Toz şekeri ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak erimesini sağlayın. Gül suyunu ekleyip ılınması için 2-3 dakika kadar bekletin.

Güllaç yapraklarını küçük parçalar halinde kırın. Tepsinin tabanını bir kat güllaç yaprağı ile kaplayın. Hazırladığınız sütlü karışımdan azar azar ekleyerek, yaprakları ıslatın. Aralara file badem serpiştirin. Aynı işlemi güllaç yaprakları bitene kadar tekrarlayın.

Kalan sütü; en üstte kalan güllaç yapraklarının üzerine dikkatlice gezdirin. Kuru bir bölüm kalmamasına dikkat edin. Tatlıyı, sütlü şerbetini çekmesi için oda ısısında en az 10 dakika kadar bekletin. İlk başta fazla gibi gözüken süt miktarını güllaç yapraklarının çektiğini göreceksiniz.

Şerbetini çeken tatlıyı keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyin. Dilimlerin geniş bölümlerine gelecek şekilde ortadan ikiye kestiğiniz çilekleri yerleştirin. Kenar kısımlarına toz Antep fıstığı, üst kısımlarına file badem serpiştirin.