ÇİĞ BÖREK / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER.
Hamuru için:
- 2 su bardağ ıun
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
Kıymalı iç için:
- 200 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
- Yarım çay bardağısu
Kızartmak için:
- Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Hamuru yoğurup dinlenmeye bırakın.
Kıymalı iç harcını hazırlayın.
Hamuru 6 eşit bezeye bölün.
Herbir bezeyi açıp, içlerine 6 eşit parçaya böldüğünüz iç harcını yayıp, böreklerinizi kapatın ve rulet yardımıyla yarım daire şeklini verin.
Bol yağda kızartıp, cam servis tabağına alın.
------------
SÜRPRİZ : PANCARLI AYRAN
MALZEMELER:
- 2 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı su
- 1 adet büyük pancar
- 1 tutam tuz
- 1 tutam toz zencefil
YAPILIŞI:
Haşlanmış pancarı bıçakla küp küp doğrayıp, yoğurt, su, tuz ve zencefil ekleyerek, blendırdan geçirin.
Pürüsüz kıvama gelinceye kadar blendırınızı çalıştırın.