Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Ballı Mahmudiye Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 18 Mart 2020 Çarşamba günü yayınlanan 483. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Ballı Mahmudiye" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Ballı Mahmudiye Tarifi
Gelinim Mutfakta - Ballı Mahmudiye Tarifi

BALLI MAHMUDİYE

500 gr kemikli tavuk but

500 gr tavuk göğüs eti

1 orta boy soğan

2 yemek kaşığı bal

100 gr kuru kayısı

100 gr badem

50 gr kuru üzüm

Yarım çay bardağı (70 ml) riviera zeytinyağı

1 limon

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı Tuz

Yarım litre tavuk suyu

4-5 dal dereotu veya maydanoz

YAPILIŞI:

Tavuk etlerini bol suyla içine biraz tuz ekleyerek haşlayın.

Haşladığınız suyu ayırın.

Tavuk etlerini kemiklerinden ayırın.

Yağı geniş bir tencereye alın.

Haşlanmış tavuk etlerini ekleyip pembeleşinceye kadar hafifçe kızartın.

Soğanı küp küp doğrayıp ilave edin, birkaç dakika daha kavurun.

Bademleri 10 dakika ılık suda beklettikten sonra kabuklarını soyun ve tencereye ekleyin.

Hafif pembeleştikten sonra üzerine bal, üzüm, kuru kayısı, tarçın, tuz, 1 limonun suyu ve yarım litre tavuk suyunu ekleyin.

Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika pişirin.

İnce kıyılmış dereotu veya maydanozla süsleyerek servis yapın.