Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Baklava Yufkasından Tel Kadayıf Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 14 Şubat 2020 Cuma günü yayınlanan 460. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Baklava Yufkasından Tel Kadayıf" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Baklava Yufkasından Tel Kadayıf Tarifi
Gelinim Mutfakta - Baklava Yufkasından Tel Kadayıf Tarifi

BAKLAVA YUFKASINDA TEL KADAYIF

2 adet baklavalık yufka

300 gr tel kadayıf

200 gr tereyağı

1 kahve fincanı sıvıyağ

Şerbeti için:

3 su bardağı tozşeker

2.5 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limonun suyu

Üzerine:

Kaymak

Bal

YAPILIŞI:

Baklavalık yufkaların arasına eritilmiş tereyağı sürüp üst üste dizin.

Daha sonra yufkalardan 10x10 cm'lik kare hamurlar kesin ve fırın tepsisine yerleştirin.

Tel kadayıfın üzerine sıvıyağ gezdirip, elinizle didikleyin.

Avucunuzla bir parça alıp, kuş yuvası şekli verin ve kare kesilmiş yufkanın üzerine koyun.

Kadayıf bitene kadar işleme devam edin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene dek pişirin.

Şerbeti için tozşeker ve suyu tencerede kaynatın.

Limon suyu ilave edin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra, ocaktan alın.

Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp üzerini kaymak ve bal ile süsleyip, servis yapabilirsiniz.