Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Ayvalı ve Portakallı Kereviz Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 5 Kasım 2020 Perşembe günü yayınlanan 569. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Ayvalı ve Portakallı Kereviz" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Ayvalı ve Portakallı Kereviz Tarifi
Gelinim Mutfakta - Ayvalı ve Portakallı Kereviz Tarifi

AYVALI ve PORTAKALLI KEREVİZ / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi. 

Malzemeler:

2 adet orta boy veya 3 küçük boy kereviz

1 çorba kaşığı un

Yarım Ayva

6 adet arpacık soğanı

2 adet taze patates

1 adet orta boy havuç

2 çorba kasigi bezelye

1 adet limon

4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet portakalın suyu

Bir  tutam Tuz

Bir tutam Şeker

3-4 dal dereotu

Sıcak su

YAPILIŞI:

Arpacık soğanlarını, zeytinyağı ile 3-4 dakika kavurun.

Küçük küpler halinde doğradığınız havuçları ekleyip 2-3 dakika kavurun.

Küçük küpler halinde doğradığınız patatesi ekleyin.

2 parmak kalinliginda halkalar seklinde kestiğiniz kerevizleri ilave edip, un, tuz, limon suyu, portakal suyu ve şekeri ilave edin, karıştırıp, yarım bardak sıcak su ekleyin.

10 dakika sonra küçük küpler halinde doğradığınız ayvaları, konserve bezelyeyi ekleyin.

Kısık ateşte pişirip, sebzelerinizi kontrol ederek altını söndürün.

Servis tabağina çıkdığınız kereviz dilimlerinin üzerine garnitürleri eşit şekilde yerleştirin.

İnce kıyılmış dereotu ile süsleyin.

---------------------------

SÜRPRİZ YEMEK: KADINBUDU KÖFTE

Malzemeler:

250 gram kıyma

1 yemek kaşığı tereyağı

1 adet soğan

1 yemek kaşığı pirinç

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı un

Bir tutam tuz

Bir tutam Karabiber

Bir tutam maydanoz

Bir tutam dereotu

YAPILIŞI:

Soğanları küp küp doğrayın.

Bir tencerenin içinde soğanı yağda pembeleştirin.

Kıymanın yarısını ilave edin.

Suyunu çekene kadar kavurup, soğutun.

Pirinci bol suda iyice haşlayıp, suyunu süzün.

Kavrulan soğanlı kıymayı, pirinci, kalan çiğ kıymayı, 1 adet yumurtayı, tuzu ve karabiberi yoğurun.

Kıymadan iri köfteler yapın.

Köfteleri kızartmak için önce una sonra çırpılmış yumurtaya, sonra tekrar una bulayıp, kızgın yağda çevirerek 2 dakika pişirin.