Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Ağzı Açık Tarifi

Gelinim Mutfakta programının 9 Şubat 2021 Salı günü yayınlanan 637. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Ağzı Açık" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Ağzı Açık Tarifi
Gelinim Mutfakta - Ağzı Açık Tarifi

AĞZI AÇIK / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

 MALZEMELER

Hamuru için;

  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım bardak su

İç harcı için;

  • 150 gr kuzu kıyma
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salça

YAPILIŞI:

Kıymaya pul biber, yenibahar, karabiber, salça ve kıyılan soğan eklenir ve yoğrulur.

Un,su, yoğurt ve zeytinyağından yoğrulan hamur tepsi büyüklüğünde açılır.

Bir çaydanlık kapağı ya da kesme kalıbıyla düzgün yuvarlaklar çıkarılır.

Hamurların ortasına ceviz büyüklüğünde alınan kıyma yayılır.

Hamurun kenarları tırnak tırnak kıvrılır.

Isınmaya başlayan sıvı yağa ilk önce kıymalı yüzü gelecek şekilde atılarak kızartılır. Arada ters yüz edilir.

Kızaran ağzı açıklar kağıt havluya alınır, ardından yayvan bir tabağa dizilerek servis edilir.