Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Adana Kebap Tarif

Gelinim Mutfakta programının 4 Mart 2020 Çarşamba günü yayınlanan 473. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Adana Kebap" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Adana Kebap Tarif
Gelinim Mutfakta - Adana Kebap Tarif

ADANA KEBAP

350 gram dana kıyma

300 gram kuzu kıyma

1 diş sarımsak

2 adet kuru soğan

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı acı biber salçası

Yarım demet maydanoz

NOT: Izgara telinin yağlanması etlerin pişerken daha fazla lezzetlenmesine yardımcı olacaktır. Bu yağlama için dilerseniz kasabınızdan kuyruk yağı temin edebilir ve kebabınızı lezzetlendirebilirsiniz. Izgara telinin altına mutlaka bir fırın tepsisi koyun, kebap pişerken yağlar akacaktır. Fansız programda çalıştırmak, etin kurumasını önleyecektir.

YAPILIŞI:

Soğanları küp küp doğrayın.

Suyunu süzerek derin bir kaba alın.

Sarımsakları ezerek soğanlarla karıştırın.

Kuzu kıymayı ve dana kıymayı karıştırarak soğan ve sarımsak karışımı ile harmanlayın.

Pul biber, karabiber ve acı biber salçasını karışıma yedirin.

Sıvıyağı ekleyin.

Maydanozları ince ince doğrayın ve karışıma ekleyin.

Harcı dolapta dinlendirin.

Fırının ızgara telini kasaptan alabileceğiniz kuyruk yağı ile yağlayın, yoksa tereyağı ile yağlayabilirsiniz.

Fırını 200 derecede fansız programda ısıtın.

Yassı şişlere eti yayarak dizin.ızgara telinin üzerine dizin.

20-25 dakika pişirin.