Skip to main content
x 
Yayın kalitesi internet hızınıza göre optimize ediliyor.
163 kez izlendi
‘Fırın Ağzı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Fırın Ağzı yemeğini yapabilirsiniz.’
‘Fırın Ağzı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Fırın Ağzı yemeğini yapabilirsiniz.’

Fırın Ağzı

Malzemeler:
1 kg kuzu kuşbaşı et
5-6 domates
6-7 yeşil biber
İsteğe göre acı kıl biber
8-10 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz

Fırın Ağzı Yapılışı:
Fırın kabına etler yerleştirilir. Domates, biber ve sarımsaklar doğranıp etlerin üzerine yerleştirilir. 4-5 kıl biber doğranmadan bütün olarak fırın kabına alınır.  Salça su ile karıştırılarak açılır. Kekik, pul biber, salçalı su ve sıvıyağ yemeğin üzerine dökülür ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1-1.30 saat pişirilir.